طريقة عمل العجة المصرية بالصور


المقادير
بيضات
1 بصلة كبيرة مفرومة او متخرطة مربعات صغيرة
3 طماطم كبيرة مقطعة مكعبات
حزمة بقدونس مفرومة
قرن فلفل اخضر مقطع صغير
3 م.ك دقيق كبيرة مرتفعة
فلفل أسمر + ملح + 1م.ص نعناع ناشف + ذرة كربوناتو او نص ملعقة بيكينج باودر

:::الطريقة:::

نحط شوية زيت كتير نسبيا يعني حوالي ربع كباية وزيادة شوية
ونضع البصل لما يدبل انزل الفلفل ولما البصل يصفر لونه انزل الطماطم، وارش فلفل أسمر



وهنا لما نزلت الفلفل



وبعدين هنا حطيت الطماطم + الفلفل الاسمر واسيب الخليط يتسبك كويس واهرس الطاطم بالملعقة عادي من وقت للتاني




لما يتسبك الخليط اضع البقدونس مباشرة الملح كويس لاني مش هاعرف اضبطه تاني ، واطفي فورا النار
وارش اول ملعقة دقيق واقلب والتانية واقلب وهكذا لحد ما اخلص الدقيق ويتماسك الخليط
واخفق البيض برشة فلفل اسمر + الكربوناتو او البيكينج باودر كويس قوي واضيفه برضه للخليط واقلبه كويس لحد ما الخليط يتجاااااااانس يبقى شكله كده



احضر الصينية وادهنها زيت وارش عليها دقيق ، احضرها زي صينية الكيك بالضبط
وافرغ فيها الخليط




بعدين دخلتها الفرن تستوي، واختبرها بعود خشب او طرف السكين مثل الكيك
وهترتفع معايا، لما تستوي اشغل الشواية من فوق تديها بس لون بسيط واطفي عليها

0 التعليقات:

شارك بردك وضع بصمتك

الرجاء تجنب وضع الروابط المختصرة أو الإشهارية وكذلك عدم الخروج عن طلب الموضوع أو التعرض لأحد الديانات.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
copyright © 2013. فتكات اليوم - All Rights Reserved
Template Created by konozblog | تطوير و تعريب مدونة كنوز مدونتي
المدونة لدى Blogger