طريقة عمل العجة المصرية خطوة خطوة بالصور



المقادير

نص كيلو طماطم - قرنين فلفل اخضر - بصلتين - 4 معالق كبار دقيق+نص معلقة صغيره بيكنج - شبت +كزبره+بقدونس - ملح وفلفل حوالى 10 بيضات لو البيض حجمه صغير (بيض بلدى) 8 بيضات لو بيض عادى- زيت زيتون (ممكن اى نوع زيت تفضليه)


*العجه العجه العجه ...أهى ...يا حلاوة عجة زمان وايام زمان بالصورررررر

الطريقه

هنا فرمت البصل وقطعت الطماطم مربعات صغيره او افرميها فى الكبه فرم خشن متعصريهاش وخرطت الخضره والفلفل الاخضر والعصاج والملح والفلفل والزيت

كله على بعضه فى الصنيه

*العجه العجه العجه ...أهى ...يا حلاوة عجة زمان وايام زمان بالصورررررر

نحطها على النار تاخد غلوتين يدوب بس الخضار يدبل
*العجه العجه العجه ...أهى ...يا حلاوة عجة زمان وايام زمان بالصورررررر

ده شكلها بعد ما رفعتها من على النار وسبتها تبرد شويه علشان اقدر اضيف البيض
*العجه العجه العجه ...أهى ...يا حلاوة عجة زمان وايام زمان بالصورررررر

وهنا اضفت الدقيق والبيكنج بودر
*العجه العجه العجه ...أهى ...يا حلاوة عجة زمان وايام زمان بالصورررررر

وده شكلها بعد ما قلبنا الدقيق
*العجه العجه العجه ...أهى ...يا حلاوة عجة زمان وايام زمان بالصورررررر

ونيجى للخطوه اللى بحبها اوى نكسر عليها البيض

*العجه العجه العجه ...أهى ...يا حلاوة عجة زمان وايام زمان بالصورررررر

وده شكلها بعد ما خلطناها بالبيض


*العجه العجه العجه ...أهى ...يا حلاوة عجة زمان وايام زمان بالصورررررر

وندخلها الفرن على الرف اللى فى النص وتقعد حوالى نص ساعه على نار متوسطه




وبالف هنا وشفا


0 التعليقات:

شارك بردك وضع بصمتك

الرجاء تجنب وضع الروابط المختصرة أو الإشهارية وكذلك عدم الخروج عن طلب الموضوع أو التعرض لأحد الديانات.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
copyright © 2013. فتكات اليوم - All Rights Reserved
Template Created by konozblog | تطوير و تعريب مدونة كنوز مدونتي
المدونة لدى Blogger