طريقة عمل حمص الشام (الحلبسة)

معرفة طريقة عمل حمص الشام معرفة مقادير حمص الشام او الحلبسة بالطريقة المصرية كما تسمى فى مصر وافضل طريقة لعمل الحلبسة المصرية بالشطة والليمون والبهارات
 

1/3 كيلو حمص شام 2 ثمرة طماطم 3 فصوص ثوم ثمرة بصلة مقدار ملح/كمون/شطة

ننقع الحمص لمدة لا تقل عن 6 ساعات
ويغسل جيدا ويصفى

يضاف اليه ماء كافى ويوضع على النارلفترة 1/3 ساعة
ثم يضاف اليه الثوم والبصل المفرم والطماطم المبشورة
ونسيب المكونات تغلى شوية ونضيف عليها التوابل
بس نخلى الملح للاخر قرب السوى
ونسيبهم يغلوا تانى لغاية ما يستوا خالص
وفى الاخر بعد السوا باشيل الثوم علشان كده بأضعه صحيح
واعصر ليمون فى الكوب ..واشربى احلى كوب حمص شام او
(حلبسسسسسسسسسة)
  

1 التعليقات:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
copyright © 2013. فتكات اليوم - All Rights Reserved
Template Created by konozblog | تطوير و تعريب مدونة كنوز مدونتي
المدونة لدى Blogger